torstai 18. helmikuuta 2016

Ilta-Sanomat: Nainen raiskattiin puistossa Helsingissä – 20-vuotiaalle turva­paikanhakijalle luettiin syyte

Ilta-Sanomat: Nainen raiskattiin puistossa Helsingissä – 20-vuotiaalle turva­paikanhakijalle luettiin syyte 18.2.2016

20-vuotiaalle Irakin kansalaiselle luettiin Helsingin käräjäoikeudessa syyte Hesperian puiston raiskausjutussa.

20-vuotiasta miestä syytetään viime marraskuussa Hesperian puistossa Helsingin Töölössä tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta. Teko tapahtui aamuyöstä kello 4:n ja 4.30:n välillä ulkoilmassa.

Syytetty on 20-vuotias mies, joka on tullut Suomeen turvapaikanhakijana viime syksynä vain vähän ennen Hesperian puiston tekoa. Käräjäoikeuden mukaan mies on Irakin kansalainen.

Syyte törkeästä raiskauksesta luettiin Helsingin käräjäoikeudessa torstaina. Epäilty ei peitellyt kasvojaan oikeuden istunnon alussa, mutta piti päänsä painuksissa.

Uhri on nuori nainen, joka oli oikeudessa paikalla avustajansa kanssa. Asianajaja Janne Nymanin pyynnöstä oikeus määräsi, että käsittely tapahtuu suljettujen ovien takana. Samoin Nyman pyysi naisen puolesta, että tämän nimi salataan aikanaan myös tuomiosta.

– Sopii, että tuomio on muutoi julkinen, Nyman sanoi.

Syytetty 20-vuotias ei sanonut mitään istunnon lyhyen julkisen osuuden aikana. Myöskään puolustuksen kantaa syytteeseen ei kuultu julkisesti.

Käräjäoikeus antaa tuomion todennäköisesti ensi viikolla.

Poliisi on aiemmin kertonut, että epäilty ja uhri eivät tunteneet toisiaan ennalta mitenkään. Iltalehden haastattelussa joulukuussa uhri kertoi, että raiskaaja kävi hänen kimppuunsa Oopperatalon kulmilla, kun hän oli palaamassa kotiin pikkujouluista.

Nainen kertoi Iltalehdelle, että oli raiskauksen jälkeen onnistunut keplottelemaan itsensä tekijän Facebook-kaveriksi. Tätä kautta hän sai miehen kuvan ja tiedot välitettyä heti poliisille. Epäilty otettiin kiinni tapahtumapaikan lähettyviltä.