sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Iltalehti: Turvapaikanhakijat saivat vahingossa sianlihaa vastaanottokeskuksessa Helsingissä: "Olemme pyytäneet anteeksi"

Iltalehti: Turvapaikanhakijat saivat vahingossa sianlihaa vastaanottokeskuksessa Helsingissä: "Olemme pyytäneet anteeksi" 31.1.2016

Kun vastaanottokeskuksen asukkaat alkoivat sunnuntaina iltapäivällä syödä heille tuotua ruokaa, he huomasivat, että siinä on sianlihaa. Islamin uskonnon mukaan sianlihaa ei tule syödä.

Luonan toimitusjohtaja Milja Saksi myöntää, että sunnuntaina turvapaikanhakijoille tuodun ruoan joukossa oli sianlihaa.

- Se ei ole ollut tietenkään tarkoituksenmukaista, vaan kyseessä on inhimillinen erehdys. Kyseistä ruokaa ei ole mennyt mihinkään muuhun vastaanottokeskukseen. Tämä on ikävä tapaus, Saksi kommentoi Iltalehdelle.

- Ruoka tulee talon ulkopuolelta Amicalta. Amican keittiössä on sattunut erehdys. Olemme selvittäneet asian, ja nyt käymme parhaillaan asiaa läpi asukkaiden kanssa, Saksi sanoo sunnuntaina illalla.

Saksi kertoo Luonan johdon konsultoineen erehdyksestä korkea-arvoista imaamia.

- Kysyimme imaamilta, miten tällaisissa asioissa kannattaa toimia. Olemme nyt käyneet neljän asukkaiden edustajan kanssa tapahtuman läpi. Olemme pyytäneet anteeksi ja olleet asiasta pahoillamme, Saksi selvittää.

- Jos asukkaat haluavat, voimme maanantaina järjestää heille tapaamisen imaamin kanssa.

Poliisi valmiudessa

Pitäjänmäen vastaanottokeskuksessa on noin 130 turvapaikanhakijaa. Saksin mukaan tilanne on pysynyt rauhallisena.

Asiasta ilmoitettiin myös poliisille.

- Kun asiakkaille ollaan kertomassa asiaa, poliisi on lähialueella varmuuden vuoksi valmiudessa. Tämä voisi herättää vihaisia tunteita. Jos tulee järjestyshäiriöitä, poliisi on varautuneena lähettyvillä, Helsingin poliisista kerrottiin.

Järjestyshäiriöitä ei kuitenkaan poliisin mukaan illalla ollut.