keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Ilta-Sanomat: Poliisi tutkii Tullinaukiolla tapahtunutta raiskausta Tampereella – epäilty vangittu

Ilta-Sanomat: Poliisi tutkii Tullinaukiolla tapahtunutta raiskausta Tampereella – epäilty vangittu 27.1.2016

Epäilty raiskaus nousi esiin Rajat kiinni! -liikkeen mielenosoituksessa viime lauantaina.
Massamaahanmuuttoa vastustava Rajat kiinni! -liike järjesti viikonloppuna mielenosoituksen Tampere-talolla. Mielenosoituksessa vastustettiin naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.

Verkossa on levinnyt kuva mielenosoitukseen osallistuneesta naamioituneesta naisesta, joka piteli kylttiä, jossa luki ”Raiskattu 20.12.2015. Tullinaukio – Tampere”.

IS selvitti kyltin tietojen taustoja. Rikoskomisario ja tutkinnanjohtaja Pasi Nieminen Sisä-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että poliisi tunnistaa tapauksen.

– Raiskausepäily 20. joulukuuta Tullinaukiolla. Näin asia on kirjattu.

Niemisen mukaan epäilty teko tapahtui julkisella paikalla, eikä esimerkiksi yksityisasunnossa.

– Epäilty otettiin kiinni jo samana yönä. Hänet vangittiin 23. päivä joulukuuta.

Pirkanmaan käräjäoikeudesta vahvistetaan IS:lle, että 23. joulukuuta on vangittu hieman yli parikymppinen mies, jolla on ulkomaalaistaustainen nimi. Hänet vangittiin todennäköisin syin epäiltynä raiskauksesta, joka tapahtui 20. joulukuuta.

Tapaus on vielä esitutkinnassa. Asia etenee syyteharkintaan helmikuun lopussa. Vangitsemisoikeudenkäynti asiakirjoineen julistettiin salaisiksi. Se päätetään myöhemmin, käydäänkö varsinainen oikeudenkäynti suljettujen ovien takana.

– Käräjäoikeus ratkaisee aikanaan, tuomitaanko epäilty vai ei, Nieminen toteaa.

Poliisi ei ole erikseen tiedottanut asiasta. Nieminen kertoo, että Sisä-Suomen poliisilaitoksen tapahtui muitakin raiskausepäilyjä joulukuussa, eikä niistäkään ole erikseen tiedotettu.

– Poliisi tiedottaa aina silloin, kun on erikseen tarve tiedottaa. Poliisi tiedottaa, jos epäilty on esimerkiksi kateissa tai poliisi haluaa varoittaa jostakin ilmiöstä. Jos tällaista tarvetta ei ole, poliisi ei tiedota erikseen raiskausepäilyistäkään.

Rajat kiinni! järjesti samana päivänä myös toisen mielenosoituksen Tampereen Keskustorilla.

Poliisi otti jälkimmäisen mielenosoituksen yhteydessä kiinni kaksi ihmistä häiriökäyttäytymisen takia. Kiinni otetut olivat pukeutuneet klovneiksi, ja he yrittivät poliisin mukaan häiritä mielenosoitusta.