torstai 10. joulukuuta 2015

Yle: Tulipalo vastaanottokeskuksessa Tampereella - 80 jouduttiin evakuoimaan ulkotiloihin

Yle: Tulipalo vastaanottokeskuksessa Tampereella - 80 jouduttiin evakuoimaan ulkotiloihin 10.12.2015
Aamulehti: Vastaanottokeskuksen porraskäytävässä paloi: "Siellä ei saisi säilyttää mitään"

Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan palo on ilmeisesti sytytetty tahallaan, mutta poliisi tutkii palon syttymissyytä

Tampereen Rautaharkon vastaanottokeskuksesta jouduttiin evakuoimaan 80 henkeä ulkotiloihin tulipalon vuoksi keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Tulipalo oli saanut alkunsa rakennuksen porraskäytävästä.

Päivystävän palomestarin Jari Hiltusen mukaan kukaan ei loukkaantunut palossa.

- Tilanne oli kuitenkin siinä mielessä uhkaava, että asuintilat täyttyivät savusta yöaikaan. Pahemmin olisi voinut käydä, mutta onneksi suuri osa ihmisistä oli hereillä ja kaikki 80 henkeä siirtyivät turvallisesti ulkotiloihin, Hiltunen sanoo Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksesta.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä. Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan palo on sammutettu ja palokunta on poistunut jo palopaikalta. Tilat on tuuletettu ja asukkaat ovat päässeet jo palaamaan majoitustiloihin.

Tampereen teollisuusalueella sijaitseva vastaanottokeskus avattiin marraskuun lopulla. Ensimmäiset turvapaikanhakijat majoitettiin Mehiläinen-konserniin kuuluvan Hoivapalvelu Metsätähden vastaanottokeskukseen 19.–20.11.2015 välisenä yönä.

_____________________

Aamulehti: Vastaanottokeskuksen porraskäytävässä paloi: "Siellä ei saisi säilyttää mitään"

Tulipalo Rautaharkon vastaanottokeskuksessa alkoi torstain vastaisena yönä porraskäytävän yläpäästä. Tulipalo aiheutti vaarallista savua koko sisäilmaan.

Pelastuslaitoksella ei ole vielä tietoa, mikä porraskäytävässä paloi, mutta siellä oli päivystävän palomestarin Jari Hiltusen mukaan palokuormaa.

- Porraskäytävässä ei saisi säilyttää mitään, palomestari muistuttaa.

Vartija teki tulipalosta hälytyksen. Palomestari arvioi, että vastaanottokeskuksen asukas oli jo ehtinyt sammuttaa paloa jauhesammuttimella ennen pelastuslaitoksen tuloa paikalle.

Pelastuslaitoksen tullessa paikalle vastaanottokeskuksen noin 80 asukasta ja henkilökuntaa oli jo pihalla. Ketään ei tarvinnut viedä hoitoon, vaan muutamaa asukasta hoidettiin paikan päällä savun hengittämisen vuoksi.

Poliisin mukaan paloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Palomestari ei ota kantaa siihen, oliko vastaanottokeskuksessa joku ulkopuolinen henkilö.

Poliisi on luvannut tiedottaa asiasta myöhemmin torstaina lisää.