keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Uusi Suomi: Suomi teki linjauksen 40 000 turvapaikanhakijan siirtämisestä – Perussuomalaiset vastustivat

Uusi Suomi: Suomi teki linjauksen 40 000 turvapaikanhakijan siirtämisestä – Perussuomalaiset vastustivat 24.6.2015
Yle: Suomi ei pullikoi EU:n pakolaislinjaa vastaan – perussuomalaiset eri mieltä?

Suomi on valmis osallistumaan 40 000 turvapaikanhakijan siirtämiseen Italiasta ja Kreikasta muualle EU:n sisälle. EU-ministerivaliokunta teki linjauksen asiasta tänään. Eurooppa-neuvoston on tarkoitus löytää asiasta yksimielisyys asiasta.

- EU-ministerivaliokunta linjasi, että Suomi on valmis käsittelemään komission esitystä neuvoston päätökseksi Italiaa ja Kreikkaa koskevista väliaikaisista toimenpiteistä ja osallistumaan menettelyyn, jolla kaikki jäsenvaltiot sopivat heinäkuun loppuun mennessä henkilömäärien jakamisesta, ministerivaliokunta tiedottaa.

Eurooppa-neuvoston odotetaan myös hyväksyvän päätöksen siirtoja koskevasta väliaikaisesta ja poikkeuksellisesta mekanismista. Lisäksi Eurooppa-neuvoston odotetaan toetavan, että kaikki jäsenvaltiot sopivat heinäkuun loppuun mennessä siirrettävien henkilömäärien jakamisesta.

Perussuomalaiset ministerit Timo Soini, Jussi Niinistö ja Jari Lindström vastustivat ministerivaliokunnan päätöstä.

_________________________________

Yle: Suomi ei pullikoi EU:n pakolaislinjaa vastaan – perussuomalaiset eri mieltä?

EU-ministerivaliokunta linjasi, että Suomi on valmis osallistumaan EU-komission suunnitelmaan jakaa Italiaan ja Kreikkaan saapuvia turvapaikanhakijoita muihin jäsenmaihin. Perussuomalaisten ministerit jättivät valiokunnan pöytäkirjaan asiaan liittyvän lausuman.

EU-ministerivaliokunta sopi keskiviikkona Suomen toimintalinjasta torstaina ja perjantaina järjestettävään EU:n huippukokoukseen.

EU-ministerivaliokunta linjasi, että Suomi on valmis käsittelemään komission esitystä Italian ja Kreikan siirtolaistulvan helpottamiseksi.

Suomi myös aikoo osallistua menettelyyn, jolla kaikki jäsenvaltiot sopivat heinäkuun loppuun mennessä Välimeren yli saapuvien turvapaikanhakijoiden jakamisesta jäsenmaiden kesken.

Eurooppa-neuvostossa on tarkoitus löytää yksimielisyys turvapaikanhakijoiden EU:n sisäisistä siirroista.

EU-komissio on esittänyt, että Italiasta ja Kreikasta siirrettäisiin muihin jäsenmaihin 40 000 selvästi tilapäisen suojeluksen tarpeessa olevaa henkilöä seuraavan kahden vuoden aikana.

Eurooppa-neuvoston odotetaan hyväksyvän siirtoja koskevan väliaikaisen sopimuksen ja henkilömäärien jakamisen jäsenmaiden kesken.

Perussuomalaisten ministerit ovat ilmeisesti eri linjoilla. Timo Soini, Jussi Niinistö ja Jari Lindström jättivät tähän kysymykseen liittyvän lausuman EU-ministerivaliokunnan pöytäkirjaan.