tiistai 26. toukokuuta 2015

Kansan Uutiset: Soini on puolue? ”Muut perussuomalaiset saavat olla vapaasti rasisteja”

Kansan Uutiset: Soini on puolue? ”Muut perussuomalaiset saavat olla vapaasti rasisteja” 26.5.2015
Helsingin Sanomat: Helsingin perussuomalaisten varavaltuutettu: Suomeen muuttavat afrikkalaismiehet pakkosteriloitava

Helsinkiläisen perussuomalaisten varavaltuutetun Olli Sademiehen vaatimus afrikkalaisperäisten miesten pakkosteriloinnista ihmetyttää vasemmistoliitossa.

Vasemmiston Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Veronika Honkasalo arvioi facebookissa tiistaina, että perussuomalaisten harjoittamalle rasistiselle lietsonnalle ei näytä tulevan loppua.

– Ja miten tulisikaan kun puheenjohtaja Soini ei osoita teoissaan, että tällaiset ulostulot ovat täysin tuomittuja, Honkasalo toteaa.

Honkasalo joutui nettihyökkäyksen kohteeksi keväällä arvosteltuaan perussuomalaisten maahanmuuttopoliittista ohjelmaa. Honkasalo muistutti tiistaina siitä, että sen agenda pohjaa rasistiselle ajattelulle.

– Eli se että perussuomalaiset toteavat keskustan ja kokoomuksen rinnalla hallitusneuvotteluiden linjauksissa, ettei rasismia hyväksytä, on pelkkää tyhjää puhetta, hän sanoo.

Myös vasemmistoliiton poliittinen sihteeri Jussi Saramo kummastelee Sademiehen vaatimusta.

– Meillä on hallitus, joka "kannustaa avoimeen maahanmuuttokeskusteluun". Hallituspuolueen Helsingin valtuustoryhmä avaa pelin. Avoin keskustelu näyttää tarkoittavan näille vihan lietsontaa, hän päättelee.

Vasemmistonaisten puheenjohtaja Saila Ruuth muistuttaa perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin vaikutuksista, joiden mukaan perussuomalaiset ei ole rasistinen puolue eikä flirttaile rasismin kanssa.

– Timo Soini tuntuu vahvasti ajattelevan, että hän yksin on koko puolue, sillä muut perussuomalaiset saavat olla aivan vapaasti rasisteja, Ruuth kirjoittaa.

______________________________________

Helsingin Sanomat: Helsingin perussuomalaisten varavaltuutettu: Suomeen muuttavat afrikkalaismiehet pakkosteriloitava

Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettuna toimiva Olli Sademies, 67, (ps) kirjoitti tiistaina julkisilla Facebook-sivuillaan, että Afrikasta pakolaisina Suomeen saapuvien lapsimäärää olisi rajoitettava kolmeen. Tämä edellyttäisi Sademiehen mukaan afrikkalaismiesten pakkosterilaatioita.

"Kun afrikkalaiset saapuvat 'pakolaisina' Suomeen, jatkavat he täällä sikiämistään samaan tahtiin, vaikka vähempikin riittäisi. Niinpä, jottei totaalista romahdusta tulisi, on maahanmuuttajien lapsimäärää rajoitettava. Kolme lasta maksimissaan", Sademies vuodattaa.

"Se edellyttäisi pakkosterilisaatiota afrikkalaisille miehille, mikä tehokkaimmin hillitsisi heidän vyöryään maahamme ansaitsemaan nussimalla parempaa elintasoa", Sademies jatkaa kirjoitustaan.

Maahanmuuttajien monilapsiset perheet romuttavat Sademiehen mukaan suomalaista sosiaaliturvaa.

Perussuomalaisten puoluesihteerin Riikka Slunga-Poutsalon mukaan puolue aikoo vaatia Sademieheltä selvitystä kommentista. Puolue kommentoi tapausta virallisella Twitter-tilillään.

Eduskuntavaaleissakin ehdolla ollut Sademes myöntää, että kirjoitus on tarkoituksellisen räväkkä.

"Afrikan väestöräjähdykselle on tehtävä jotain muuta kuin roudata sieltä muutama miljardi Länsi-Eurooppaan ja siirtää sitä myöten ongelmat tänne. Eihän se ole ratkaisu", Sademies taustoittaa HS:lle puhelimitse ajatuksiaan.

"He kuormittavat meidän sosiaalijärjestelmän pilalle, jos suoraan sanotaan. Tietysti se on raakaa tekstiä, sen myönnän, mutta haluan, että siitä aletaan keskustella vakavasti."

Sademies sanoo olevansa sanojensa takana, mutta "se ei tarkoita sitä, että ehdottomasti olen sitä mieltä, että näin täytyy toimia, mutta kysymys on siitä, että tehdään ehdotuksia".

"Tietysti olen sanojeni takana. Tämä on yksi esitys ja ehdotus, odotan parempia. Kertokaa parempia ideoita!" Sademies sanoo.

Sademies oli ehdolla eduskuntaan perussuomalaisten riveistä Helsingin vaalipiirissä. Hänen HSTV:ssä julkaistu vaalivideonsa löytyy täältä. Sademies sai 462 ääntä, eikä tullut valituksi eduskuntaan.

Sademies jäi yhdeksän vuotta sitten eläkkeelle Helsingin poliisilaitoksen rikostutkijan tehtävästä. Sen lisäksi, että Sademies on Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu, hän on Helsingin kaupungin kiinteistölautakunnan ja Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallitusten varsinainen jäsen sekä Pääkaupunkiseudun vesi oy:n hallituksen varajäsen.