sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Iltalehti: Kansanedustajan kommentti maahanmuuttajista tyrmistyttää - "Kiljuisin riemusta"

Iltalehti: Kansanedustajan kommentti maahanmuuttajista tyrmistyttää - "Kiljuisin riemusta" 5.4.2015

Perussuomalaisten kansanedustaja Maria Tolppanen ottaa varsin värikkäästi kantaa Suomen maahanmuuttopolitiikkaan vaasalaisessa paikallislehdessä.

Jatka lausetta: Kiljuisin riemusta keskellä Vaasan toria, jos...

- ...siellä olisi vähemmän mamuja. Ja enemmän ihmisiä nauttimassa lounastaan työpaikan ruokatunnillaan, Tolppanen vastaa Vaasan ikkuna -lehdessä julkaistuun erilaiseen vaalitenttiin.

Moni on ihmetellyt sosiaalisessa mediassa Tolppasen ulostuloa. Esimerkiksi satoja Facebook-jakoja kerännyt vaasalainen maahanmuuttaja ihmettelee, miten työelämä- ja tasa-arvolautakunnan jäsenenä toimiva Tolppanen voi lausua julkisesti tuollaista.

- Tolppanen ja muut, jotka käyttävät "mamu"-korttia saadakseen ääniä, katsokaa peiliin joskus ja muistakaa, että tällaiset mielipiteet aiheuttavat syrjintää ja näillä jutuilla luokittelette ihmisiä eri kategoriaan! yrittäjänä toimiva Suomen kansalainen kirjoittaa.

"Ei rasistinen"

Vaikka monien mielestä Tolppasen kommentti on rasistinen, Tolppanen itse on toista mieltä.

- Ensinnäkin siinä on piste väärässä paikassa. En tiedä, onko se tullut minulla vai toimituksessa. Siinä on tämä "Kiljuisin riemusta, jos Vaasan torilla olisi vähemmän mamuja", siihen on laitettu piste. Siinä ei kuuluisi olla pistettä, Tolppanen sanoo Iltalehdelle.

- Sitähän voi lukea niin kuin piru Raamattua. Jos luetun ymmärtäminen on niin vaikeata, silloin siitä voi saada sellaisen käsityksen. Mielestäni se ei ole rasistinen kommentti.

Tolppasen mukaan ilmaisun tarkoitus on korostaa, että myös maahanmuuttajille on löydettävä töitä.

- Kun sanon, että työssäkäyviä ihmisiä syömässä ruokatunnilla, niin siinä ei määritellä sitä ihmistä, onko se maahanmuuttaja, onko se musta, onko se valkoinen, onko se punainen, keltainen vai sininen.

- Meillä Vaasassa maahanmuuttajanuoret oleilevat, erityisesti nuoret miehet, Vaasan torilla ja siellä Vapaudenpatsaalla, joka siellä on. Mielestäni olisi parempi, että siellä tässä taloustilanteessa olisi enemmän työssäkäyviä ihmisiä, jotka ruokatunnilla söisivät siellä eväitään.

Ei vaalitemppu

Perussuomalaiset julkaisivat torstaina kiistellyn laskelman, jonka mukaan maahanmuutolla on vuodessa 700 000 euron kustannukset.

Vaikka moni puolueen kannattajista on maahanmuuttokriittinen, ei 33 vuotta toimittajana työskennellyt Tolppanen myönnä, että värikäs kommentti olisi ollut vaalitemppu äänien keräämiseksi.

- Ei, ei, ei. Se oli sellainen hauska vaalitentti, jonka Vaasan ikkuna järjesti. Vastasin vähän humoristisella puolella asiaan, mutta minähän vastustan työperäistä maahanmuuttoa, mikäli ihmisellä ei ole työpaikkaa täällä. Se ei riitä, että henkilö sanoo etsivänsä työtä. Se ei tuo lisää työtä, vaan se tuo lisää työn etsijöitä tänne.