tiistai 11. marraskuuta 2014

Verkkouutiset: "Laittoman siirtolaisuuden ongelmia ei ratkaista turvapaikkarumballa"

Verkkouutiset: "Laittoman siirtolaisuuden ongelmia ei ratkaista turvapaikkarumballa" 11.11.2014

Pakolaisuus on osa ihmisoikeusongelmaa, lähtömaassa ja vastaanottopäässä, totesi perussuomalaisten eduskuntaryhmä tiistaina eduskunnan keskustelussa ihmisoikeusselonteosta.

- Perussuomalaisten eduskuntaryhmän mielestä on ryhdyttävä ponnekkaisiin toimiin, jotta pystytään patoamaan Afrikan rannikolta vyöryvä laiton siirtolaisuus Välimeren maihin, kuten Espanjaan ja Italiaan, totesi ryhmäpuhuja, kansanedustaja Lea Mäkipää.

Hänen mukaansa ongelman ratkaisu ei ole turvapaikkarumba ympäri Eurooppaa, vaan asioiden kuntoon saattaminen lähtijän kotimaassa.

- On muistettava, että kaikki Eurooppaan tulijat eivät ole pakolaisia, vain pieni osa heistä täyttää pakolaisuuden kriteerit, Mäkipää sanoi

Hänen mukaansa suurin joukko tulee Eurooppaan työttömyyttä pakoon, hakemaan parempaa tulevaisuutta, jota Euroopassa ei pystytä tarjoamaan.

- Tästä on kysymys, kun puhutaan laittomasta siirtolaisuudesta Eurooppaan, Mäkipää sanoi.

- Emme hyväksy rasismia, emme kenenkään sortamista terveyden, vakaumuksen, ihonvärin tai muun vastaavan syyn perusteella. Näillä perusteilla ei myöskään saa kenenkään sananvapautta perusteettomasti rajoittaa. Pidämme tärkeänä sitä, että poliittinen kilpailu ja mielipiteet ovat vapaita, vaikka niistä ei joku pitäisi. Ei voi olla niin, että jos kyseessä on jotakin maailmankatsomusta edustava erityisryhmä, ei ihmisillä tällöin ole oikeutta sanoa omia johtopäätöksiään ääneen, Mäkipää jatkoi.

Hänen mukaansa perussuomalaiset haluavat auttaa maamme takaisin kasvu-uralle.

- Tarjoamme paremman vaihtoehdon kansalle myös oman kehitysapumallimme kautta. Se on rakenteellinen uudistus, jossa kehitysapua ei rahoiteta suoraan valtion varoista vaan erityisen kehitysapurahaston kautta. Mallissamme painotetaan kansalaisjärjestöjen työtä, humanitaarista työtä ja katastrofien jälkihoitoa, Mäkipää kertoi.