torstai 13. marraskuuta 2014

Kansan Uutiset: Äärivasemmiston väkivallan uhkaan puututtava, vaatii perussuomalaisten Immonen

Kansan Uutiset: Äärivasemmiston väkivallan uhkaan puututtava, vaatii perussuomalaisten Immonen 13.11.2014

”Suomesta löytyy äärivasemmistolaisia aktivisteja, jotka ovat valmiita laittomaan toimintaan äärikansallismielisiksi profiloituneita henkilöitä vastaan.”

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen on huolestunut äärivasemmiston väkivallan uhan lisääntymisestä Suomessa. Hän jätti torstaina kirjallisen kysymyksen, jossa penää hallitukselta vastausta siihen, mihin toimiin se aikoo ryhtyä äärivasemmiston aiheuttaman väkivallan uhkan ennaltaehkäisemiseksi ja äärivasemmiston radikalisoitumisen estämiseksi.

Immonen perustelee kysymystä sisäasiainministeriön tuoreella tilannekatsauksella, jonka mukaan niin sanottuja ekstremistisiä rikoksia on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana muutamia kymmeniä. Näistä kymmenkunta on äärivasemmiston tekemiä. Katsauksessa todetaan, että Suomen äärivasemmisto on radikalisoitunut 2000-luvulla.

Esimerkkinä äärivasemmiston väkivallasta Immonen mainitsee viime itsenäisyyspäivänä Tampereella järjestetyn mellakan, ”jossa kohdistettiin väkivaltaa erityisesti poliisiin, poliisiratsuihin sekä omaisuuteen. Mellakoinnin ohella äärivasemmiston toimintaan kuuluu myös tuhopoltot ja tihutyöt sekä laittomat kadun- ja talonvaltaukset, jotka luovat turvattomuuden tunnetta alueen asukkaille, Immonen toteaa”.

”Kansallismielisiä poliitikoita uhkailtu”

Immosen mukaan muualla Euroopassa äärivasemmiston kansallismielisiin poliitikkoihin kohdistamat väkivaltaisuudet ovat jo arkipäivää.

Ministeriön raportin mukaan kansallismielisiin poliitikkoihin kohdistuva vaino on jäänyt Suomessa vielä toistaiseksi vasta uhkailun tasolle. Raportissa kuitenkin arvioidaan myös Suomesta löytyvän äärivasemmistolaisia aktivisteja, jotka ovat valmiita laittomaan toimintaan ”äärikansallismielisiksi” ja ”vahvasti maahanmuuttovastaisiksi” profiloituneita henkilöitä vastaan, selostaa Immonen.

Hänen mukaansa monet vasemmistopoliitikot ovat julkisuudessa jopa antaneet ymmärrystä mellakoinnille ja todenneet hyväksyvänsä yhteiskunnan omaisuuden tuhoamisen.

Yhden ekstremistisen rikoksen tutkinta eteni keskiviikkona, kun poliisi tavoitti miltei kaksi vuotta esitutkintaa ja oikeudenkäyntiä karttaneen 23-vuotiaan miehen, jota epäillään osallisuudesta Jyväskylän kaupunginkirjastossa 30. tammikuuta 2013 tapahtuneeseen välikohtaukseen. Mies kuului tuolloin kolmihenkiseen seurueeseen, jonka tunkeutumisen Äärioikeisto Suomessa -kirjan keskustelutilaisuuteen järjestyksenvalvojat estivät. Rikoksen uhreina olivat vasemmistolaiset.