keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Yle: Iisalmelaiset kyllästyivät rasistisiin töhryihin

Yle: Iisalmelaiset kyllästyivät rasistisiin töhryihin 16.4.2014

Alikulkukäytävien ja sähkökaappien töhrijät ovat äityneet Iisalmessa niin tuotteliaiksi, että kaupungin kunnossapito ei ole pysynyt tahdissa. Nyt kaupunki aloittaa kuvataidekoulun ja kuntouttavan työtoiminnan tuella operaation varsinkin rasististen töhryjen siivoamiseksi.

Iisalmi aloittaa operaation rasististen töhryjen siistimiseksi kaupunkikuvasta. Kevään aikana aloittaa kuntouttavan työtoiminnan ryhmä, jonka tehtävänä on puhdistaa töhryt etenkin sähkö- ja teleliikennekaapeista, joissa niitä on paljon. Lisäksi Iisalmen kuvataidekoulu ehostaa rautatien alikulkukäytävät osana tunnelimaalauskurssia.

Suunnittelupäällikkö Jyrki Könttä sanoo, että kunnossapito on yrittänyt siistiä törkeimpiä töherryksiä tähänkin asti. Rasistisia töherryksiä on kertynyt vuosien varrella siinä määrin, että asia on alkanut ärsyttää iisalmelaisia.

– En osaa sanoa lukumääriä tarkkaan, mutta puhutaan kymmenistä kohteista. Ehkä niitä on toistasataakin. Nyt tavoitteena on, että saataisiin suurin osa siivottua ainakin keskeisimmiltä paikoilta, Könttä sanoo.