tiistai 15. huhtikuuta 2014

Aamulehti: Tampereella alkaa maahanmuuttajien lukioon valmistava koulutus

Aamulehti: Tampereella alkaa maahanmuuttajien lukioon valmistava koulutus 15.4.2014

Hatanpään lukiossa Tampereella alkaa syksyllä alle 18-vuotiaille maahanmuuttajanuorille ja vieraskielisille tarkoitettu lukioon valmistava koulutus, tiedottaa Tampereen kaupunki. Aikuisille tarkoitettu vastaava opetus alkanee kaupungin mukaan syksyllä 2015.

Osaamis- ja elinkeinolautakunta päätti asiasta tiistaina.

Tampereella noin 15 nuorta voisi hakeutua lukioon valmistavaan koulutukseen, jos sitä on tarjolla. Kaupungin mukaan Hatanpään lukion opettajakunnalla on runsaasti kokemusta ja taitoa maahanmuuttajanuorten opettamisesta.

Lukiokoulutukseen valmistava koulutus on tarkoitettu nuorille ja aikuisille, jotka ovat suorittaneet perusopetuksen tai vastaavan oppimäärän Suomessa tai ulkomailla.

Valmistava koulutus on laajuudeltaan 25 kurssia. Kurssin keskihinta on 3 500 euroa. Korotetun yksikköhinnan mukaista valtionosuutta saadaan 15 opiskelijasta syyslukukauden viideltä kuukaudelta yhteensä 45 393,60 euroa.

Osaamis- ja elinkeinolautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että talousarvion menoihin lisätään 45 000 euroa lukiokoulutuksen palvelukokonaisuuteen.