tiistai 4. maaliskuuta 2014

Yle: Poliisi: Varo autoja pysäytteleviä ulkomaalaisporukoita

Yle: Poliisi: Varo autoja pysäytteleviä ulkomaalaisporukoita 4.3.2014

Kierteleviä ulkomaalaisryhmiä on jälleen liikeellä kevään tultua Lounais-Suomessa. Poliisi kehottaa varomaan ulkomaalaisporukoita, jotka yrittävät pysäytellä liikennettä käyttäen syynä esimerkiksi polttoaineen loppumista. Pahaa-aavistamaton auttaja voi tulla huijatuksi.

Lounais-Suomen poliisi on saanut viime päivien aikana lukuisia ilmoituksia ulkomaalaisporukoista, jotka yrittävät pysäytellä autoja jopa moottoritiellä.

Poliisin mukaan porukat käyttävät usein verukkeena polttoaineen loppumista ja näin saavat kontaktin pahaa aavistamattomiin autoilijoihin, jotka pysähtyvät auttamaan.

– Todellisuudessa taustalla on rahan pyytäminen tai jonkin rihkaman kauppaaminen puoliväkisin, poliisi varoittaa tiedotteessaan.

– Paitsi että toiminta usein vaarantaa liikennettä niin se myös on valitettavan usein johtanut auttamishaluisen autoilijan köyhtymiseen muutamalla kympillä.

Toistaiseksi seurueet eivät poliisin tiedon mukaan ole käyttäytyneet väkivaltaisesti.

Poliisin neuvo on ehdottomasti olla pysähtymättä tällaisille paikoille, joissa ulkomaalaisporukka selvästi yrittää pysäytellä liikennettä.

Asiasta voi ilmoittaa hätäkeskukseen, mikäli tilanne on vaaraksi muulle liikenteelle.