maanantai 17. maaliskuuta 2014

Kansan Uutiset: Puolentuhatta ihmistä osallistui fasisminvastaiseen mielenosoitukseen

Kansan Uutiset: Puolentuhatta ihmistä osallistui fasisminvastaiseen mielenosoitukseen 17.3.2014

Helsingissä, Turussa ja Kotkassa osoitettiin viikonloppuna mieltä äärioikeistoa, sukupuolittunutta väkivaltaa ja rasismia vastaan.

Antirasismi X:n ja Varis-verkoston järjestämään Ta natten tillbaka -mielenosoitukseen Helsingin Narinkkatorille kokoontui lauantai-iltana 15. maaliskuuta noin 500 ihmistä. Heistä suurin osa osallistui myös Karhupuistoon päättyneeseen kulkueeseen.

Mielenosoitus järjestettiin solidaarisuuden osoituksena Malmön naistenpäivän mielenosoituksessa puukotetuille. Siihen osallistui lähemmäs 30 eri järjestöä.

Puheissa korostettiin, ettei äärioikeiston pelottelulle tule antaa periksi, vaan sitä vastaan on toimittava aktiivisesti.

– Fasismia on käsiteltävä sellaisena mitä se todella on – järjestäytymään pyrkivänä poliittisena liikkeenä. Muuten emme kykene toimimaan sitä vastaan. Olemme saaneet tarpeeksemme median ja poliitikkojen hyssyttelystä, totesi Varis-verkoston Helsingin ryhmän edustaja puheessaan.

Hän kertoi kysyneensä ystävältään Malmössä, millaista tukea naistenpäivänä hyökkäyksen kohti haluaisivat.

– Hän vastasi, että ’Tärkeintä on järjestäytyä paikallisesti natseja vastaan. Jos emme toimi heitä vastaan nyt, tällaiset tapaukset tulevat yleistymään tulevaisuudessa.’

Myös Turussa ja Kotkassa järjestettiin vastaavat mielenosoitukset. Yhteensä niihin osallistui muutamia kymmeniä henkilöitä.