perjantai 6. syyskuuta 2013

Yle: Lapin ETNO etsii maahanmuuttajamyönteistä työnantajaa

Yle: Lapin ETNO etsii maahanmuuttajamyönteistä työnantajaa 6.8.2013

Lapin etnisten suhteiden neuvottelukunta ETNO etsii maahanmuuttajamyönteistä työnantajaa uuden tunnuspalkinnon saajaksi. Neuvottelukunta myöntää tänä syksynä ensimmäistä kertaa Lapin ETNOn Hyvä Työnantaja -tunnustuksen.

Tunnustus myönnetään lappilaiselle työnantajalle, joka muun muassa on työllistänyt alle 30-vuotiaan maahanmuuttajataustaisen nuoren. Tunnustus jaetaan marraskuussa. Esityksiä työnantajista voivat tehdä 8.9.-27.10.2013 yksityishenkilöt, yhteisöt, yritykset ja muut organisaatiot sekä työllistyneet nuoret itse.

Maahanmuuttajien työttömyysaste on huomattavasti kantaväestön työttömyysastetta korkeampi ja maahanmuuttajataustaisten nuorten riski päätyä työvoiman ja opiskelun ulkopuolelle on jopa nelin-viisinkertainen kantaväestön nuoriin verrattuna.

Tunnustuksen tavoitteena on kiinnittää lappilaisten työnantajien huomio maahanmuuttajien työllistämiseen, kannustaa työllistämään maahanmuuttajataustaisia nuoria sekä parantaa näin nuorten yhdenvertaisia mahdollisuuksia vaikuttaa ja toimia suomalaisessa yhteiskunnassa.