sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Kaleva: Ainakin 600 ulkomaalaista nauttii veroedusta

Kaleva: Ainakin 600 ulkomaalaista nauttii veroedusta 29.9.2013

Suomessa työskentelee noin 600 kevennetystä verotuksesta nauttivaa ulkomaista avainhenkilöä. Näiden kovapalkkaisten johtajien ja erityisasiantuntijoiden yhteenlaskettu palkkasumma oli viime vuonna noin 79,8 miljoonaa euroa.

Ulkomaisten avainhenkilöiden verotusta koskevan erityisen lainsäädännön piiriin hyväksytyt henkilöt maksavat ansiotuloistaan progressiivisen veron sijaan 35 prosentin lähdeveron. Viime vuonna he maksoivat Suomessa saamistaan tuloista veroja yhteensä noin 28 miljoonaa euroa.

Progressiivisen verotuksen piirissä heidän yhteenlasketut veronsa olisivat olleet 8–12 miljoonaa euroa suuremmat.

Verohallinnon arvio Suomessa työskentelevien ulkomaisten avainhenkilöiden lukumäärästä pohjautuu työnantajien antamiin tulojen vuosi-ilmoituksiin. Viime vuonna vuosi-ilmoituksia annettiin 653 kappaletta.

”Meillä ei ole olemassa listaa näistä henkilöistä, joten heidän tarkkaa lukumäärää ei tiedetä. Joissakin tapauksissa yhdestä ja samasta henkilöstä voi olla useampi vuosi-ilmoitus, joten niidenkään perusteella tarkkaa määrää ei voi sanoa, mutta arviolta heitä oli viime vuonna ainakin 600”, sanoo ylitarkastaja Mariia Suominen Verohallinnosta.

Lue lisää viime sunnuntain Kalevasta.