keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Iltalehti: Seurakunnan tilat töhrittiin uskonnollisin iskulausein

Iltalehti: Seurakunnan tilat töhrittiin uskonnollisin iskulausein 4.9.2013

Poliisi tutkii helluntailaisen Elävä Sana -seurakunnan tiloihin kohdistunutta ilkivaltaa Helsingin Itä-Pasilassa.

Seurakunnan ikkunoita on tuhrittu useaan otteeseen kuluneena kesänä. Ikkunoihin on kirjoitettu islamiin viittaavia iskulauseita, kuten "Islam is the answer" (islam on vastaus).

Seurakunta on tehnyt asiasta tutkintapyynnön Helsingin poliisille. Rikosylikomisario Juha Laaksonen painottaa, ettei tekstien sisällöstä voi päätellä töhryjen tekijöitä.

- Toistaiseksi meillä ei ole epäiltyjä. Asian esitutkinta on kesken.

Seurakunnan tilojen vieressä sijaitsee islam-keskus, mutta poliisin mukaan on mahdollista, että joku haluaa tarkoituksella hämätä teksteillä.

- Siitä (islam-keskuksesta) ei voi vetää mitään johtopäätöksiä tekijöistä, Laaksonen korostaa.

300 jäsentä

Asiasta ensimmäisenä uutisoinut kristillinen nuortenlehti Nuotta kertoi aiemmin, että seurakunta olisi heinäkuussa lähettänyt rukouspyynnön saatuaan erittäin vihamielistä palautetta ja kananmunia ikkunoihinsa.

Nuotan mukaan ikkunoita on töhritty ainakin kolmeen kertaan elokuun aikana. Seurakunnan poliisille tekemän ilmoituksen mukaan ilkivaltaa on tapahtunut kahden kuukauden aikavälillä ennen 25. elokuuta.

Elävä Sana -seurakunta ei halunnut tänään kertoa tapauksesta Iltalehdelle.

- Heti kun saamme poliiseilta vastausta, laitamme tiedotetta. Tässä vaiheessa emme halua kommentoida asiaa, seurakunnan sihteeri Leena Valkonen sanoo.

Nettisivuillaan seurakunta ilmoittaa olevansa kirkkokuntiin sitoutumaton helluntaikarismaattinen seurakunta, jolla on noin 300 jäsentä.