maanantai 23. syyskuuta 2013

Helsingin Uutiset: Nuorisoasiainkeskus jatkaa nimetöntä työnhakua

Helsingin Uutiset: Nuorisoasiainkeskus jatkaa nimetöntä työnhakua 23.9.2013

Helsinki jatkaa nimetöntä työnhakua. Nuorisoasiainkeskus aikoo vuoden sisällä järjestää 20 nimetöntä työnhakua, joilla haetaan nuoriso-ohjaajia ja viraston asiantuntijoita.

– Meillä on vuodessa noin 40 rekrytointia. Sovellamme nimetöntä työnhakua puoleen niistä, nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio kertoo.

– Nimetön työnhaku on työnantajalle sen verran työteliäs, että siksi emme käytä sitä kaikissa rekrytoinneissa.

Nimettömässä haussa papereista peitetään haastateltavan nimi, sukupuoli, ikä, kansalaisuus ja äidinkieli. Työhaastattelun tekevät eri henkilöt kuin paperin käsittelijät.

Muihin kaupungin virastoihin nimetön työnhaku ei ole vielä edennyt.

– Tiedän, että siitä on kyllä keskusteltu muuallakin, Laitio kertoo.

Nuorisoasiainkeskus palkkasi keväällä ensimmäisen työntekijänsä nimettömän työnhaun kautta. Kokemus oli Laition mukaan hyvä, mutta lisää kokemusta tarvitaan vielä, jotta käytäntö voisi yleistyä.

Helsinki etsii keinoja edistää henkilöstönsä yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta, ja se kokeileekin nimetöntä työnhakua valtuuston kannustamana.

Nimettömän työnhaun on muualla todettu paitsi hyödyttävän etnisiä vähemmistöjä, myös vähentävän esimerkiksi sukupuolen, iän ja epätyypillisen työuran perusteella tapahtuvaa epätasapuolista kohtelua.