perjantai 7. kesäkuuta 2013

Yle: Nokiasta ulkoistetut pelkäävät: suomalaiset työntekijät ulos, intialaiset tilalle

Yle: Nokiasta ulkoistetut pelkäävät: suomalaiset työntekijät ulos, intialaiset tilalle 7.6.2013

TCS sai yt-neuvottelut päätökseen aiemmin tällä viikolla. Yritys ei kuitenkaan tuolloin kertonut, montako työntekijää se vähentää. TCS:n luottamusmiehet ovat tyrmistyneitä TCS:n tavasta valita uudet työntekijät.

Intialaisen it-konsultoinnin palveluyrityksen TCS:n työntekijät pelkäävät päättyneiden yt-neuvotteluiden jälkipyykkiä. TCS sai yt-neuvottelut päätökseen aiemmin tällä viikolla. Yritys ei kuitenkaan tuolloin kertonut, montako työntekijää se vähentää.

Matkapuhelinvalmistaja Nokia ulkoisti TCS:lle tietohallinnon työntekijöitään aiemmin tänä vuonna ja lähes saman tien nämä henkilöt joutuivat yt-neuvotteluiden piiriin TCS:ssä.

TCS:n palveluksessa Suomessa työskentelee noin 500 henkilöä. TCS vähentää Suomesta enintään 290 henkilöä.

TCS aloittaa tänään perjantaina prosessiin, jossa täytetään uuden organisaation paikat. Paikat täytetään 17. kesäkuuta mennessä, eli ensimmäinen arvio irtisanottavien määrästä on tiedossa 18. kesäkuuta, TCS:n henkilöstön edustajien lähettämässä kannanotossa sanotaan.

TCS:n luottamusmiehet ovat tyrmistyneitä TCS:n tavasta valita uudet työntekijät. Luottamusmiesten mukaan jokaiseen paikkaan voidaan valita joko suomalaisella työsopimuksella oleva henkilö tai intialaisella työsopimuksella oleva henkilö, joka saattaisi tulla Suomeen tekemään töitä vain väliaikaisella viisumilla.

- Ihmettelemme sitä, voiko nykyinen suomalainen työlainsäädäntö ja viisumijärjestelmä todellakin mahdollistaa sen, että Suomessa toimiva yritys irtisanoo suomalaisia työntekijöitä yt-menettelyllä ja tuo heti sen perään samaan työhön ulkomaisen työntekijän, ulkomaisella työsopimuksella, kannanotossa kirjoitetaan.