torstai 13. kesäkuuta 2013

Iltalehti: Natsilippu parvekkeella kuumensi - "Ruma asia"

Iltalehti: Natsilippu parvekkeella kuumensi - "Ruma asia" 12.6.2013

Kerrostalon parvekkeella liehuva hakaristilippu aiheuttaa hämmennystä Helsingin Viikissä.

Iltalehteen yhteyttä ottanut lukija kertoi kiinnittäneensä kuudennessa kerroksessa sijaitsevan asunnon parvekkeelle ilmestyneeseen hakaristilippuun huomiota keskiviikkona iltapäivällä. Hän ei ollut aiemmin nähnyt kyseistä lippua liehuvan parvekkeella.

-Pidän lipun esillä oloa rumana asiana. Alueella asuu paljon maahanmuuttajia, mies kertoo.

Lippu näkyi pitkän matkan päähän Tilanhoitajakaari 3:n edustalle. Se on kuin natsi-Saksan aikoinaan käyttämä lippu, mutta ulkoa katsottuna kärjellään seisovat ristin hakaset osoittavat väärään suuntaan.

-Kokoa lipulla on varmasti kolme kertaa kolme metriä, mies epäilee.

Tieto hakaristilipusta ei ollut vielä tavoittanut Helsingin poliisia. Poliisi muistuttaa, että hakaristilipunkaan pitäminen ei ole sinänsä laitonta. Tosin asunto-osakeyhtiöt voivat järjestyssäännöissä kieltää sopimattoman liputuksen. Näin kävi muun muassa pari vuotta sitten Pikku Huopalahdessa, jossa hakaristilippu liehui vuokra-asuntoyhtiö Saton omistamassa huoneistossa.

-Lippuja saa pitää esillä niin parvekkeilla kuin auton ikkunoissa. Mikäli kyse katsotaan olevan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, siinä tapauksessa asiaa pohditaan uudelleen, vahvistaa päivystävä komisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisista.

Hakaristilipun ilmestymisestä kerrostalon parvekkeelle kertoi ensimmäisenä Metro.