tiistai 18. kesäkuuta 2013

Aamulehti: Neljä otettu kiinni koruryöstöstä – Tämä vaikeuttaa poliisityötä

Aamulehti: Neljä otettu kiinni koruryöstöstä – Tämä vaikeuttaa poliisityötä 18.6.2013

Kovaotteisten koruryöstöjen sarja sai jatkoa myös Mouhijärvellä viikonloppuna. Tapauksen seurauksena poliisi sai neljä epäiltyä kiinni, mutta tuntomerkkeihin sopivien Suomessa liikkuvien seurueiden harkittu toimintatapa vaikeuttaa poliisin työtä.

Mouhijärvellä lauantaina tapahtunut ryöstö noudattaa jo tutuksi muodostunutta kaavaa.

Vuonna 1934 syntynyt nainen oli kauppareissulla lauantaina päivällä. Nainen oli palaamassa autolleen, kun kaksi ulkomaalaista naista pysäytti hänet. Naisen kaulasta ja ranteesta vietiin korut väkivaltaisin ottein.

Sivullinen onnistui nappaamaan kuvan ryöstäjien autosta. Poliisi pääsi tekijöiden jäljille ja neljä henkilöä otettiin kiinni.

Sen jälkeen poliisi on urakoinut saadakseen kokoon riittävästi todisteita.

– En osaa sanoa, ovatko he tekijöitä. Neljä on otettu kiinni silminnäkijähavaintojen perusteella. En tiedä saadaanko riittävästi näyttöä. Aikaa on kello 12 asti, kertoo rikoskomisario Jari Kinnunen Pirkanmaan poliisista.

Työn tekee vaikeaksi se, että eteläisen Suomen alueella liikkuu Kinnusen mukaan 15 autokuntaa. Kyydissä olevat vaihtavat kuitenkin autoja ja kuljettajia. Se vaikeuttaa yksittäisten ryöstöjen tekijöiden jäljille pääsemistä. Seurueiden epäillään olevan kotoisin Romaniasta ja Bulgariasta.

Poliisin mukaan ryöstäjät valitsevat uhrinsa tarkkaan.

– Kyse on täysin suunnitelmallisesta toiminnasta, Kinnunen toteaa.

Mouhijärven tapauksen lisäksi iäkkäät ihmiset joutuivat ryöstöjen uhriksi Ikaalisissa, Orivedellä ja Valkeakoskella.