maanantai 27. toukokuuta 2013

Verkkouutiset: Kokoomuksen Satonen: Jalkapallo auttaa estämään Husby-mellakat Suomessa

Verkkouutiset: Kokoomuksen Satonen: Jalkapallo auttaa estämään Husby-mellakat Suomessa 27.5.2013
Yle Aamu-tv: Ruotsalaislähiöissä kuohuu - kenen syy? 27.5.2013 (video, 12 min)

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Arto Satonen sanoo, että maahanmuuttajanuorten kunnollinen kotouttaminen vähentää Tukholman Husbyn kaltaisia mellakoita.

– Esimerkiksi jalkapalloseurat tekevät aivan upeaa työtä maahanmuuttajanuorten kotoutumisessa, Satonen toteaa.

Kotouttaminen tarkoittaa maahanmuuttajan auttamista uuden elämän alkuun uudessa kotimaassa.

Satosen mielestä Suomi tarvitsee maahanmuuttajia, mutta Husbyn kaltaisten mellakoiden estäminen edellyttää vastatoimia: turvapaikanhakijoiden määrä on pidettävä hallinnassa, maahanmuuttajanuorten kotoutumiseen on panostettava ja asuinalueiden liiallinen segregoituminen eli jakautuminen on estettävä, Satonen listaa.

Hänen mukaansa Suomen turvapaikkapolitiikka alkoi parantua Matti Vanhasen (kesk.) toisen hallituksen aikana, kun turvapaikanhakijoiden määrä alkoi vähentyä.

– Suomi siirtyi turvapaikkapolitiikassa liberaalilta linjalta realismin tielle pitkälti Kokoomuksen vaatimuksesta ja Keskustan tuella, Satonen sanoo.

__________________________

Yle Aamu-tv: Ruotsalaislähiöissä kuohuu - kenen syy?

Kivet ovat lentäneet ja autot palaneet ruotsalaislähiöissä viikon ajan - nyt mellakat ovat hiipumaan päin. Kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara ja toimittaja Tom Kankkonen pohtivat, voiko Ruotsin siirtolaispolitiikkaa syyttää tapahtuneesta.