perjantai 22. maaliskuuta 2013

Verkkouutiset: He istuvat Suomen Sisun hallituksessa

Verkkouutiset: He istuvat Suomen Sisun hallituksessa 22.3.2013

Tuore Suomen Sisun puheenjohtaja Olli Immonen haluaa uudistaa kansallismielistä järjestöä, mutta hallitukseen kuuluu myös pitkän linjan sisulaisia.

Kansallismielisen Suomen Sisun uudessa hallituksessa on kuusi jäsentä: puheenjohtaja Olli Immonen, varapuheenjohtaja Paula Päivike, toinen varapuheenjohtaja Teemu Lahtinen, rivijäsenet Jani Alander ja Kristian Viding sekä kirjuri Suvi Karhu.

Immonen on ollut Pohjois-Pohjanmaan Sisun piiripäällikkö vuodesta 2007. Hän on perussuomalaisten kansanedustaja.

Päivike on Sisun edellinen puheenjohtaja. Hän on sanoutunut irti rotupuhtauden edistämisestä ja korostaa Sisun kansallismielisyyttä.

Karhu kiistää olevansa ahdasmielinen, mutta sanoo kuitenkin Hommaforumilla, että Suomi täytyy pitää suomalaisena.

Kokoomuslainen Viding luonnehtii itseään sanoilla "liberaali oikeistolainen".
Kovinta linjaa edustaa Alander, jonka mukaan "rotupuhtaus tarkoittaa kansan etnisten erityispiirteiden vaalimista". Hänet on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Immonen valittiin puheenjohtajaksi Sisun vuosikokouksessa eli "suurkäräjillä" maaliskuun 10. päivä. Hän ilmoitti heti valintansa jälkeen, että Sisun "aatteellinen sisältö pitää saada vastaamaan tätä aikakautta". Sisun periaateohjelma pitää hänen mielestään uusia. Edellinen vedettiin pois järjestön internet-sivuilta sen jälkeen, kun Verkkouutiset oli todennut, että Sisu edistää rotujen puhtautta. Sisulaiset kiistivät väitteen.

Nyt järjestö haluaa varmistaa, että tällaista sekaannusta ei pääse enää syntymään. Varapuheenjohtaja Teemu Lahtisen mukaan sisältö pysyy jokseenkin ennallaan, mutta muoto paranee.

– Täsmennetään sanamuotoja, jotta ne kertovat paremmin kriittiselle lukijalle, mitä me asioista ajattelemme, hän sanoo.

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson, joka on yksi Äärioikeisto Suomessa -kirjan kirjoittajista, ei pidä Sisun uudistumista uskottavana, koska järjestön hallituksessa istuu edelleen vanhoja sisulaisia.

– Ei järjestön historiaa ja luonnetta voida poistaa puheenjohtajavalinnalla. Kun katsoo Immosen kirjoituksia, en usko että järjestön poliittinen linja muuttuu, vaan kyse on imagon kiillottamisesta ja puhdistamisesta, Andersson sanoo.

Lahtisen mukaan on luonnollista, että osa hallituksen jäsenistä on vanhoja.

– Ei mikään järjestö valitse hallitukseen vain samana vuonna liittyneitä jäseniä.

Lue lisää perjantaina 22.3. ilmestyneestä Nykypäivä-lehdestä.