tiistai 26. maaliskuuta 2013

Karjalainen: Lieksa ei ole ottamassa kiintiöpakolaisperheitä

Karjalainen: Lieksa ei ole ottamassa kiintiöpakolaisperheitä 26.3.2013

Lieksan perusturvajohtaja Tero Oinonen on vetänyt pois esityksensä Lieksaan mahdollisesti otettavista kiintiöpakolaisperheistä. Alkuperäisenä ajatuksena oli, että kaupunki olisi voinut ottaa kerrallaan vastaan enintään kaksi kiintiöpakolaisperhettä, mikäli heille olisi ollut mahdollista järjestää asunto ja tarvittavat palvelut.

Kiintiöpakolaisten kuntapaikoista on viime vuosina ollut pulaa ja kiintiöpakolaiset ovat joutuneet odottamaan kuntapaikkaa kotimaassaan. Vuonna 2011 Suomen kuntiin sijoitettiin yhteensä 742 kiintiöpakolaista. Lieksassa heitä ei tällä hetkellä asu yhtään.

- Lieksassa on osaamista maahanmuuttajien palveluiden järjestämisestä, enkä näkisi muutaman kiintiöpakolaisperheen olevan kovinkaan suuri kysymys. Palvelut ovat jo olemassa, ja pieni määrä pystyttäisiin hoitamaan helposti, Oinonen toteaa.

Tiistaina kokoontuneen sosiaali- ja terveyslautakunnan listalla ollut esitys kuntapaikan myöntämisestä yhdelle alaikäisenä ilman huoltajaa Suomeen tulevalle afganistanilaiselle nuorelle kiintiöpakolaiselle sen sijaan etenee kaupunginhallitukseen. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 7-2.

Lieksan kristillisen opiston kannatusyhdistyksen hallinnoimassa perheryhmäkoti Tuikussa on tällä hetkellä vapaita paikkoja. Afganistanilaisnuoren kiireellistä kuntapaikkaa haki Maahanmuuttovirasto.