perjantai 8. maaliskuuta 2013

Iltalehti: Junasiivooja hakattiin rajusti - yhä sairaalahoidossa

Iltalehti: Junasiivooja hakattiin rajusti - yhä sairaalahoidossa 8.3.2013

Tiistaina Kainuussa pahoinpidelty junasiivoja sai erittäin vakavat vammat ja odottaa yhä leikkausta. Poliisi on ottanut kaksi miestä kiinni epäiltynä teosta.

Iltalehti uutisoi torstaina junasiivoojasta, joka oli joutunut törkeän pahoinpitelyn kohteeksi työtehtävissään Kajaanissa.

Tapaus sattui Veturitallinmäellä tiistaina kello 23.30. Siivoojan vaimo otti yhteyttä Iltalehteen, ja kertoi miehensä näkemyksen tapahtumista. Hänen mukaansa noin 30-vuotias ulkomaalaistaustainen kajaanilaismies oli lähtenyt viemään roskia ulos, kun kaksi miestä oli piirittänyt hänet. Siivooja oli luullut, että miehet haluavat vain kysyä tietä. Pian miehet alkoivat kuitenkin herjata häntä suullisesti.

Siivooja oli yrittänyt poistua paikalta takaisin junaan, mutta miehet olivat käyneet hänen kimppuunsa. Mies kertoi poliisille, että miehet olivat lyöneet häntä useita kertoja eri puolille vartaloa. Uhrin mukaan miehillä oli ollut myös mukanaan ase, jolla he olivat uhanneet tappaa hänet.

Siivoojan mukaan hänen työkaverinsa huomasi junasta, että ulkona tapahtui jotakin. Hän oli mennyt ulos, jolloin miehet olivat paenneet paikalta.

Pahoja vammoja

Mies toimitettiin heti sairaalahoitoon saamiensa vammojen vuoksi. Miehen vaimon mukaan mies on yhä sairaalahoidossa ja odottaa jo toista leikkausta, koska edellinen leikkaus ei ollut onnistunut. Hänen käsien ja sormien nivelet ovat pahoin vaurioituneet eikä miehellä ole varmuutta siitä, pystyykö hän enää koskaan tekemään työtään. Miehet hajottivat myös siivoojan auton, vaimo kertoo.

Siivooja asuu vaimonsa kanssa Kajaanissa. Kummallakaan ei ole käsitystä siitä, keitä pahoinpitelijät voisivat olla. Mies on kertonut vaimolleen, että pahoinpitelijät olivat haukkuneet häntä rasistiseen sävyyn.

- Olen aina pelännyt mieheni puolesta, nyt se sitten kävi toteen. Toivomme, että oikeat tekijät saadaan kiinni pian ja vastuuseen teoistaan, miehen vaimo sanoo Iltalehdelle.

Kaksi miestä kiinni

Rikoskomisario Kari Karppinen Kainuun poliisilta vahvistaa, että pahoinpitelystä epäillään kahta miestä. Teon motiivista poliisi on yhä vaitonainen.

Kainuun poliisi on kuulustellut kahta suomalaista miestä epäiltynä teosta. Miehet kuitenkin vapautettiin. Nyt kiinniotettuna on kaksi ulkomaalaistaustaista miestä, joita epäillään pahoinpitelystä.

- Olemme saaneet jonkun verran vihjeitä tapahtumista, mutta lisää havaintoja kaivataan, Karppinen sanoo.

Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja viime tiistaina klo 23.00 ja 24.00 välisenä aikana Veturitiellä, Prisman lähellä sekä Neste Koskiportin lähellä jalkaisin tai polkupyörällä liikkuneista henkilöistä.

Havainnot pyydetään ilmoittamaan virka-aikana puhelin numeroon 0718765706 tai 0718765691 tai poliisin sähköpostiosoitteeseen tutkinta.kainuu@poliisi.fi.