torstai 29. marraskuuta 2012

Yle: Kuopiolaismies solvasi netissä tummaihoisia – syyttäjä vaatii sakkoja

Yle Savo: Kuopiolaismies solvasi netissä tummaihoisia – syyttäjä vaatii sakkoja 29.11.2012
Savon Sanomat: Syytetty puolusti vihakirjoitustaan: "Tappouhkaus oli harmoniassa henkisen ilmapiirin ja atmosfäärin kanssa"

27-vuotias mies kirjoitti keskustelupalstalla, että haluaisi ampua tummaihoisia kostoksi heidän tekemistään rikoksista. Syyttäjä vaatii tuomiota kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Syyttäjä vaatii kuopiolaismiehelle neljääkymmentä päiväsakkoa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

27-vuotias mies oli julkaissut internetin keskustelupalstalla kirjoituksen, jossa hän piti tummaihoisia vaaleaihoisia alempiarvoisina. Hän myös kertoi halunneensa ampua tummaihoisia kostoksi heidän tekemistään rikoksista.

Syyttäjän mukaan viesti on tummaihoisia ihmisryhmiä solvaava ja panetteleva.

__________________________


Savon Sanomat: Syytetty puolusti vihakirjoitustaan: "Tappouhkaus oli harmoniassa henkisen ilmapiirin ja atmosfäärin kanssa"

Pohjois-Savon käräjäoikeudessa Iisalmessa luettiin torstaina syyte kuopiolaiselle 27-vuotiaalle miehelle kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Mies oli huhtikuussa osallistunut Suomi24.fi-keskustelupalstalla ketjuun, jossa puitiin Iisalmessa tapahtunutta naisen pahoinpitelyä. Pohjois-Savon poliisilaitos teki rikosilmoituksen keskustelusta, jossa ulkomaalaistaustaisia miehiä uhattiin tappamisella.

Mies oli osallistunut keskusteluun yhdellä kirjoituksella, jossa muun muassa kirjoitti "mielihyvin ampuvansa jokaisen näistä elukoista siihen paikkaan. Se olisi linnatuomion arvoista."

Käräjillä mies kertoi, että ei ollut tajunnut tekevänsä mitään laitonta, eikä myöntänyt syytettä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Puolustuksen mukaan mies oli kiihtyneessä mielentilassa, kun kirjoitti tekstin ja tahtoi vain kertoa oman mielipiteensä.

Mies itse sanoi, että keskusteluketju herätti hänessä negatiivisia tunteita.

– Tilanteessa tapahtui tunne-elämyksen jakaminen ja käsittely ympäristössä, joka silloisen kokemukseni mukaan oli harmoniassa henkisen ilmapiirin ja atmosfäärin kanssa, jossa oltiin, mies sanoi käräjillä.

Syyttäjä vaatii miehelle 40 päiväsakon rangaistusta. Jutusta tulee kansliatuomio 13. joulukuuta.