perjantai 27. toukokuuta 2011

HS: Keski-Espoon koulusta tulee Kirstin koulu

Helsingin Sanomat: Keski-Espoon koulusta tulee Kirstin koulu 27.5.2011

Maahanmuuttajavaltainen yläkoulu lopetetaan kevätjuhlan jälkeen.

Keski-Espoon koulun nimi muutetaan Kirstin kouluksi elokuun alussa.

Keski-Espoon koulusta kohuttiin vuosi sitten, kun Espoon päättäjät päättivät lopettaa koulusta luokat 7–9. Puolet koulun oppilaista on maahanmuuttajia, eikä se ole houkutellut tiloihin nähden riittävästi oppilaita.

Koulun uudeksi nimeksi ehdotettiin Kirstin koulun lisäksi Suvikartanoa, Suviniittyä ja Suvikumpua. Koulu sijaitsee Kirstintiellä.

Idea nimen muuttamiseen tuli kouluyhteisöstä.

"Koulussa tapahtuu niin merkittävä rakenteellinen muutos, että mietimme, miten saadaan raikas uusi alku tänne jäävälle alakoululle. Keski-Espoon koulu on meistä aina tuntunut vähän laitosmaiselta", koulun rehtori Pauliina Pertamo perustelee.

Pertamon mukaan koulua ruvetaan nyt pyörittämään "alakoulumaisesti". Aiemmin yhtenäisen peruskoulun aamunavauksissa, säännöissä ja juhlissa on pitänyt huomioida lähes kymmenen vuoden ikähaitari.

Suvelassa sijaitsevan Keski-Espoon koulun oppilaista lähes puolet on ollut maahanmuuttajia. Mikä on maahanmuuttajien osuus alakoulun oppilaista?

"En halua sanoa sitä ääneen. Ei ole aina tarpeellista keskustella siitä, paljonko meillä on maahanmuuttajia", Pertamo toteaa.

Hän korostaa, että tutkijoiden mukaan heidän kaltaistensa koulujen oppilailla on valtava etulyöntiasema, kun he ovat jo oppineet monikulttuurisuuteen ja kansainvälisyyteen.