tiistai 20. tammikuuta 2009

Kansan Tahto: Korkea aika hankkia kotipersu?

Maija Aalto kirjoittaa Kansan Tahdon Vapaalla kädellä -palstalla toimittajien väärästä tavasta käsitellä perussuomalaisia. Kirjoittajan mukaan uusoikeistolaiset toimittajat käyttävät perussuomalaisia maahanmuuttajia ja vasemmistoa vastaan. Aallon mielestä toimittajien pitäisi esittää haastateltaville vastaväitteitä ja tarkentavia lisäkysymyksiä. Muuten jää vaikutelmaksi että maahanmuutto ja suvaisevaisuuskasvatus uhkaavat kalevalaista kansanperinnettä.

Kansan Tahto:
Korkea aika hankkia kotipersu?
20.1.2009


Uudet gallupit näyttävät lehmänhäntää Vasemmistoliitolle. Nousussa ovat uudet sulhot, niinkuin tämä Niinistö, ja vanhat persut eli perussuomalaiset.

Ei ole kamalan kummallista, että perussuomalaisten käyrät kohoavat. Persuista uutisnälkäinen valtamedia ja vähän muutkin mediat löysivät uuden, näemmä ehtymättömän juttulähteen.

Tälle lähteelle vie lavea tie, jolla ei tarvitse miettiä oikeaa ja väärää. Tyypillisin perussuomalaisia koskevan jutun kaavahan on, että toimittaja avaa mikrofonin ja antaa persun puhua esittämättä tarkentavia kysymyksiä tai vastaväitteitä.

Kauan sitten Suomessa pääsi varteenotettavaksi poliitikoksi vain, jos piti kotiryssää. Median lemmikiksi ja sitä tietä korkealle politiikassa pääsemiseen voi nyky-Suomessa tarvita kotipersua.

Perussuomalainen on uutinen, teki hän mitä tahansa. Persu kun sanoo toimittajien ja lukijoiden puolesta asioita, joita nämä itse eivät sano ääneen – omantuntonsa, työnantajansa, opettajansa tai äitinsä pelossa.

Uusoikeistolaisille toimittajille ja heidän työnantajilleen persuista tuli hyvä käsikassara paitsi ulkomaalaisia, myös vasemmistoa vastaan: ei tarvitse kuin avata kanava niin haukkuryöppy singahtaa esiin. Yhtä rankka mollaaminen ilman persu-välikäsiä vaikuttaisi pöljältä.

Kun tarkentavia kysymyksiä ja vastaväitteitä ei esitetä, vaikutelmaksi jää, että maahanmuutto ja kaikenkarvainen suvaitsevaisuuskasvatus oikeasti uhkaavat kalevalaista kansanperinnettä.

Asiallisinakin pidetyt viestimet jo toistelevat perussuomalaisten tuoneen Suomeen ”asiallista maahanmuuttokritiikkiä”. Jäiköhän huomaamatta, että se juuri nyt on ennen muuta islam-kriittisyyttä? Jäikö kysymättä, moniko persu on pienen ihmisen puolella Gazan sodassa?

Tietysti on sinänsä surullista, että persujen kannatuksesta iso osa kumpuaa juuri siitä eriarvoisuudesta, jota vastaan vasemmisto Suomessa kamppailee. Tottakai oikeisto riemuitsee, kun persut kotoporvarien sijasta näkevät vastustajikseen maahanmuuttajat ja maahanmuuttajia ”hyysäävät” vasemmistolaiset.

Herää kysymys, onko Suomessa kello aivan pysähtynyt. Jopa amerikkalaisille kelpaa musta mies presidentiksi.