sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Kaleva: Halla-aho syyttää politikoinnista

Kalevan haastattelema Jussi Halla-aho kertoo taistelevansa valtamediaa ja etenkin Helsingin Sanomia vastaan. Poliisitutkintansa takana hän uskoo olevan valtionsyyttäjä Mika Illmanin, joka on käräjöinyt useita internetkirjoittajia vastaan. Mahdollista oikeudenkäyntiään Halla-aho pitää poliittisena. Maahanmuuttopolitiikassa hän pitää ongelmallisena sitä, että oleskeluluvan saa suuri määrä sellaisia henkilöitä, joiden turvapaikka-anomus hylätään.

Kaleva:
Halla-aho syyttää politikoinnista
4.1.2009


Helsingin Sanomat:
Halla-aho syyttää toimittajia politikoinnista
4.1.2009 00:51

Iltalehti:
Halla-aho lehdelle: Helsingin Sanomat pahin vastustaja
4.1.2009


[...]
Vastustaja numero yksi on Helsingin Sanomat. Halla-aho pudistelee päätään kertoessaan, kuinka suurimman sanomalehden toimittajat tekevät hänestä jutun ennakolta valmiiksi ja sitten haastattelutilanteessa kertovat vain olevansa asioista eri mieltä.

"Eri muodoissaan olevaa vasemmistolaisuutta se on. Pääasiana on propagoida minua vastaan, eikä tehdä synteesiä haastattelutilanteesta", Halla-aho päättelee.

Hän povaa lehtitalojen ja toimittajien vallan hiipuvan, kun näiden monopoliasema kansan ja poliitikkojen välissä heikkenee. Halla-ahonkin Scripta-blogia lukevat päivittäin tuhannet ihmiset.

"Minua risoo se, että toimittajilla on noussut pissa päähän yhteiskunnallisina toimijoina. Poliitikoille on ollut tärkeää päästä toimittajien suosioon, mutta tässä suhteessa tilanne on muuttumassa internetin myötä ja kehitys vain kiihtyy", Halla-aho ennustaa.
[...]
Halla-ahon mukaan poliisi päätyi tutkimaan koko blogiaineistoa keskusteltuaan valtionsyyttäjä Mika Illmanin kanssa.

"Hän on erikoistunut sananvapauden vastaisiin projekteihin käymällä useita käräjiä internetkirjoittajia vastaan", Halla-aho huomauttaa. Hänen mukaansa valtionsyyttäjä on ajanut käräjäoikeudessa läpi asioita heppoisinkin perustein. Omaa tutkintaansa Halla-aho pitää täysin poliittisena, koska se käynnistettiin vasta vaalien jälkeen.

Jos tutkinnan perusteella nostetaan syyte, leimaa Halla-aho jo ennakolta oikeudenkäynnin täysin poliittiseksi.

"Käräjäoikeus on kuin pajatso, sieltä voi mennä mikä tahansa läpi. Jos oikeudenkäynti on poliittinen, niin ei sitä voi voittaa. En jaksa olla kuitenkaan huolissani", mies tuumii.

Halla-aho pysyy kaikesta huolimatta kirjoitustensa takana, ne eivät sisällä hänen mukaansa edes mustaa huumoria.

"Oikeasti toivon, että raiskatuksi tulee mieluummin se ihminen, joka on jollain tavalla edesauttanut raiskaajan maahanmuuttoa. Jos jompi kumpi pitää valita, niin mieluummin tällainen ihminen."
[...]
Halla-aho kannattaa työperäistä maahanmuuttoa, mutta vastustaa humanitaarista maahanmuuttoa. Hänen mukaansa pitäisi tunnustaa, että humanitaarisen perustein Suomeen muuttaneet ulkomaalaiset tuovat vain kustannuksia. Geneven pakolaissopimusta hän kuitenkin kannattaa. Sen mukaan pakolaista, jonka henki on uhattuna muun muassa rodun tai poliittisen mielipiteen vuoksi, ei saa palauttaa takaisin kotimaahansa.

Ongelmana on Halla-ahon mielestä se, että oleskeluluvan saa suuri määrä sellaisia henkilöitä, joiden turvapaikka-anomus hylätään.
[...]
"Hyvinvointiyhteiskunta, joka takaa kaikille perustoimeentulon, on mahdollinen vain suljettuna järjestelmänä. USA:lla on varaa olla avoin, koska siellä on ohut julkinen sektori. Siirtolaisuus ei perustu tukiin", Halla-aho vertaa.