lauantai 17. tammikuuta 2009

Aamulehti: Imeekö konservatiivit verta perussuomalaisista?

Timo Viljanmaa arvioi Aamulehdessä perussuomalaisten tulevaisuutta. Uudeksi puolueeksi pyrkivä Suomen konservatiivit saattaa kiinnostaa perussuomalaisten nuoria äänestäjiä. Keskusteluissa Jussi Halla-ahoa on jopa ehdotettu sekä Suomen konservatiivien että perussuomalaisten johtoon. Halla-aho itse ei ole innostunut ehdotuksista.

Aamulehti:
Imeekö konservatiivit verta perussuomalaisista?
17.1.2009

Aamulehti:
Uusi puoluehanke voi rikkoa perussuomalaisten rivit
16.1.2009


Oikealta puhaltaa Suomen puoluekartalla. Puoluetarjokas Suomen konservatiivit aikoo täyttää tilan kokoomuksen laidalla ja yrittää saada uuden puolueen jalkeille jo 2011 eduskuntavaaleihin.
[...]
Konservatiivit näkyy kiinnostavan erityisesti maahanmuuttokysymyksestä innostuneita nuoria ja urbaaneja perussuomalaisia. Konservatiivien puuhanainen Taina Lintula korottaisi puheenjohtajaksi kiistellyn kuntavaalien "ääriharavan" Jussi Halla-ahon. Vilkkaana käynyt maahanmuuttokeskustelu on suureksi osaksi juuri Halla-ahon nettiblogin tuotetta.

Mitä tekee Halla-aho? Kesällä on eurovaalit. Timo Soini käyttänee Halla-ahon mainetta hyödyksi ja tarjoaa paikan ehdokkaiden joukossa. Apurahatutkija Halla-aholle europarlamentaarikon pulska pörssi varmasti sopisi.

Halla-aho voi vain voittaa. Jos Soini hänet syrjäyttää, nuoret ja ärhäkkäät häipyvät. Jos hän pääsee ehdokkaaksi, mainetta tulee lisää. Netissä, jossa politiikkaa nykyään tehdään, Halla-ahoa on jo vaadittu perussuomalaisten johtoon.

Hajaannus on ollut enemmän sääntö kuin poikkeus populistipuolueissa. Siihen kaatui myös vanha SMP. Kun menestystä tulee, kunnianhimo riveissä kasvaa. Halutaan kalifiksi kalifin paikalle.

-----------------

Perussuomalaisten riveissä kuhisee perusteilla olevan Suomen konservatiivit -puolueen vuoksi. Puolueen puuhamiehenä toimivan Jyrki Mäkelän, 34, mukaan maahanmuuttokysymys ja yksiselitteisen kielteinen suhtautuminen EU:hun ovat irrottamassa nuorta väkeä perussuomalaisista.

- Osa kertoo äänestävänsä meitä ehdottomasti, kun saamme puolueen vaaleihin. Mukana on perussuomalaisia, kokoomuslaisia ja keskustalaisia, turvallisuusalalla konsulttina toimiva Mäkelä sanoo.
[...]
Pääkaupunkiseudulla asuva Taina Lintula, 37, on merkitty konservatiivipuolueen yhteyshenkilöksi.

Lintula sanoo olevansa lähempänä kokoomusta kuin perussuomalaisia. Hän moittii kokoomusta liian liberaaliksi etenkin maahanmuuttoasioissa.

- Kannatan järkevää työperäistä maahanmuuttoa ja integroitumista, en maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin (r) yltiöavointa linjaa.

Lintulan mielestä maahanmuuttokritiikillään kuntavaalien ääniharavaksi noussut Jussi Halla-aho voisi olla sopiva mies konservatiivien puheenjohtajaksi.

- Miksei olisi, ilman muuta. Hänellä on sellaisia mielipiteitä, jotka ovat samantyylisiä kuin konservatiiveilla.

Helsingin valtuustossa sitoutumattomana perussuomalaisena toimiva Halla-aho on kuitenkin kertonut pysyvänsä perussuomalaisissa.